Basistraining ‘Inzicht in gevoelige snaren in teaminteracties’

Iedereen heeft gevoelige snaren (=schema’s) die beïnvloeden hoe je je in relatie tot anderen gedraagt en welke reacties je terugkrijgt. Wanneer zo’n snaar geraakt wordt, reageert iemand vanuit een bepaalde gemoedstoestand (=modus). In teams raken teamleden verschillende snaren bij elkaar, waardoor het vanuit een modus reageert op de organisatie, klanten of patiënten.

Tijdens deze basistraining krijgt het team een model aangereikt waarmee het inzicht krijgt in de werking van gevoelige snaren in het team en hoe dit doorwerkt in het contact met de organisatie en de klant. De teamleden brengen de schema’s in kaart en leren kenmerkende gemoedstoestanden te herkennen.

Deze ervaringsgerichte training biedt handvatten en tips voor de verbetering van de dynamiek in een team in relatie tot de organisatie en de klant. De training wordt gegeven door een specialist en is gebaseerd op evidence-based psychotherapiemethoden zoals schematherapie, interpersoonlijke therapie en groepstherapie.

Doelgroep

Teams in het bedrijfsleven of non-profitorganisaties die meer inzicht willen krijgen in de dynamiek van hun team en hoe dit doorwerkt in de onderlinge samenwerking en in relatie tot de organisatie en de klant.

Doel

Teamleden krijgen inzicht in welke gevoelige snaren (=schema’s) zij, in interactie met elkaar raken en vanuit welke gemoedstoestanden (=modi) zij op elkaar, de organisatie en de klant reageren.

Inhoud

 1. De training omvat:
  Het model van gevoelige snaren (schema’s) en gemoedstoestanden (modi)
 2. Het erkennen van schema’s en modi:
  • in interactie met anderen
  • tussen team en de organisatie
  • tussen team en klant of patiënt
 3. Gevoelige snaren en gemoedstoestanden; kan het ook anders?

Duur van training en aantal trainers

De training ‘Inzicht in gevoelige snaren in teaminteracties’ duurt een dag en vindt plaats op de locatie van uw voorkeur. De training wordt gegeven door een specialist. Bij groepen van meer dan 12 teamleden zijn er twee trainers.

Offerte

Heeft u interesse? Vraag dan hier een offerte aan.

Vraag offerte aan