Verdiepingstraining ‘Inzicht en verandering in teaminteracties’

Iedereen heeft gevoelige snaren (=schema’s) die beïnvloeden hoe je je in relatie tot anderen gedraagt en welke reacties je terugkrijgt. Wanneer zo’n snaar geraakt wordt, reageert iemand vanuit een bepaalde gemoedstoestand (=modus). In teams raken teamleden verschillende snaren bij elkaar, waardoor het vanuit een modus reageert op de organisatie, klanten of patiënten.

Het team krijgt een model aangereikt waarmee het inzicht krijgt in de werking van gevoelige snaren in het team en hoe dit doorwerkt in het contact met de organisatie en de klant. De teamleden brengen de schema’s in kaart en leren kenmerkende gemoedstoestanden te herkennen.

De verdiepingstraining bestaat uit de basiscursus ‘Inzicht in gevoelige snaren in teaminteracties’ aangevuld met twee dagdelen praktijkbegeleiding. Deze training gaat in op het sneller herkennen van triggers van gevoelige snaren de mogelijkheden om vanuit een andere gemoedstoestand te reageren. Het team oefent onder begeleiding van de trainer met het meer adequaat reageren op elkaar, de organisatie en de klant of patiënt.

Deze training wordt gegeven door een specialist en is ervaringsgericht. Het is gebaseerd op evidence-based psychotherapiemethoden zoals schematherapie, interpersoonlijke therapie en groepstherapie.

Doelgroep

Teams in het bedrijfsleven of non-profitorganisaties die meer inzicht willen krijgen in de dynamiek van hun team en hoe dit doorwerkt in de onderlinge samenwerking en in relatie tot de organisatie en de klant.
Deze training wordt bijzonder aanbevolen aan teams die een verandering tegemoet gaan of tegen veel (onderlinge) problemen aanlopen.

Doel

Teamleden krijgen inzicht in welke gevoelige snaren (=schema’s) zij, in interactie met elkaar raken en vanuit welke gemoedstoestanden (=modi) zij op elkaar, de organisatie en de klant reageren. Zij krijgen handvatten om anders om te gaan met hun gevoelige snaren. Deze eerder te herkennen en te kiezen voor een meer adequate manier van reageren.

Inhoud

De training omvat:

 1. Het model van gevoelige snaren (schema’s) en gemoedstoestanden (modi)
 2. Het erkennen van schema’s en modi:
  • in interactie met anderen
  • tussen team en de organisatie
  • tussen team en klant of patiënt
 3. Gevoelige snaren en gemoedstoestanden; kan het ook anders?
 4. Adequaat reageren :
  • in contact met elkaar
  • naar de organisatie
  • naar de klant of patiënt

Duur van training en aantal trainers

De training ‘Inzicht en verandering in teaminteracties’ duurt twee dagen en bestaat uit een volledige trainingsdag en twee dagdelen verspreid in de tijd. In deze periode gaat u als team aan de hand van gerichte opdrachten met het geleerde in de praktijk aan de slag.

De data worden ingepland op de locatie van uw voorkeur. De training wordt gegeven door een specialist. Bij groepen van meer dan 12 teamleden zijn er twee trainers.

Offerte

Heeft u interesse? Vraag dan hier een offerte aan.

Vraag offerte aan